Start Over Esther Damsma - in 't Groen Vioolles in Zuilen PodiumPsychologie E.Y.E. Video's Contact Links
top

Esther Damsma - in ‘t Groen is violiste, viooldocente en psychologe gespecialiseerd in PodiumPsychologie. Ze speelt in het ensemble Rodinia, samen met Steven Henry en Ferdie van Assche. Rodinia probeert verschillende muziekstijlen samen te brengen. Improvisatie speelt hierin een grote rol.

Daarnaast vormt Esther samen met Yamila Bavio en Ellen van Vliet het trio E.Y.E.

Samen met Yamila Bavio programmeert ze de klassieke concertreeks Klassiek in Zuilen. Deze concertreeks probeert klassieke muziek toegankelijk te maken voor alle leeftijden.

Als viooldocente is Esther aangesloten bij de ESTA (European String Teachers Association), Kunstkasteel Zuilen. Zij is viooldocente van Muziek in de Wijk Zuilen en De MuziekRoute Overvecht (Utrechts Centrum voor de Kunsten. Verder geeft ze privéles in de wijk Zuilen in Utrecht.

Esther zit in de eindredactie van de Arco, het tijdschrift van de ESTA.

Esther heeft ook klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Bij haar afstuderen heeft zij zich gericht op PodiumPsychologie. Wat gebeurt er met mensen wanneer ze op het podium staan en waardoor komt het dat sommigen het een geweldige kick vinden en anderen voor geen goud een podium op willen? Esther geeft lezingen en workshops PodiumPsychologie.

E.Y.E.
PodiumPsychologie
Over Esther Damsma - in 't Groen